Khamis, 20 Mac 2008

KU LI AKUI HAK RADZI UNTUK LETAK SETIAUSAHA AGUNG UMNO, BN


HARAKAH – (19-03-2008)

KOTA BAHARU, 19 Mac - Veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah berkata keputusan Dato' Seri Radzi Sheikh Ahmad meletak jawatan sebagai Setiausaha Agung Umno dan Barisan Nasional (BN) berkuatkuasa hari ini perlu dipandang serius terutama oleh pucuk pimpinan Umno.

Anggota Parlimen Gua Musang itu berkata, Radzi mempunyai hak untuk berbuat demikian disebabkan bekas Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri itu berada dalam kedudukan "kurang senang".

"Itulah akibatnya kalau ada yang merasa kurang senang hati atas sesuatu sebab tetapi bagi saya ia mesti dipandang serius oleh semua pihak," katanya kepada pemberita di rumahnya di sini, hari ini, lapor Bernama.

Radzi ketika membuat pengumuman itu berkata beliau tidak dapat bekerja secara efektif sebagai Setiausaha Agung kerana tidak lagi berada dalam kabinet baru yang diumumkan Perdana Menteri Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi semalam.

Tengku Razaleigh berkata bahawa dalam senario politik sekarang perkara yang mengejutkan seperti itu boleh berlaku dan ia sebenarnya memburukkan lagi situasi.

Katanya sebab itu sesuatu perlu dilakukan seperti perbincangan antara pemimpin Umno dan peringkat akar umbi bagi mengelak timbulnya masalah lebih besar.

Mengulas senarai kabinet baru, Tengku Razaleigh berkata barisan kepimpinan itu perlu melakukan sesuatu untuk memulihkan kembali keyakinan rakyat terhadap kerajaan.

"Sudah tentu ini tugas berat menteri dan timbalan menteri yang dilantik dan bagi saya mereka semua ini kena buat kerjalah dengan sebaik mungkin," katanya.

0 ulasan: