Isnin, 1 Mac 2010

Bunuh budak


Sejak dua menjak ni manusia semakin berubah menjadi binatang..tidak kira apa masalah yg sedang dihadapi mereka..tetapi membunuh bayi adalah lebih hina dan lebih zalim dari segala bentuk kesalahan atas dunia ini.

Tiap2 pelaku itu melakukan beberapa dosa serentak. Dosa berzina dan dosa membunuh. Itu tidak dikira dosa2 lain.

Salah siapa??

Tidak kira siapa pemerintah..sama sahaja!!! Perkara jahiliah itu tetap wujud di mana-mana. Ibukota, pekan, bandar atau pun kampung. Malahan negeri serambi mekah pun tidak boleh lari dari penyakit binatang ini.

Apa kata ibu bapa?? Anak yang sudah tahu apa itu ’anu’ biasanya sudah terlambat untuk didik melainkan dengan hukuman yg setimpal dengan kesalahan. Ibu bapa yang lepas tangan tentang apa yang anak-anakya lakukan adalah punca segala-galanya.

Di dalam kes seorang budak yg diseksa sehingga mati...

Peristiwa kejam itu berlaku di depan mata orang ramai tetapi tiada seorang pun masyarakat setempat yg berusaha mencegahnya. Kezaliman di depan mata apatah lagi terhadap seorang kanak-kanak dibiarkan begitu sahaja oleh masyarakat itu.

Melihat sesuatu yg salah tetapi tidak disekat merupakan satu kesalahan dalam islam. Masyrakat setempat itu dikatakan berdosa terhadap budak perempuan tersebut.

Begitu juga dengan bapa kepada perempuan sial itu. Bapanya itu juga boleh dikatakan rakan subahat dalam kes ini. Akhbar menyatakan bapanya mengaku bahawa beliau telah menikahkan anak perempuan setannya dengan lelaki setan tersebut.

Jika benar apa yg didakwa akhbar tersebut maka nyatalah bapanya ada juga dalam kategori syaitan jahiliah.

Maknya yg tiada akal tu pula dikategorikan sebagai syaitan betina yg dahagakan kasih sayang atau pun dahagakan ’anu’ si setan tersebut tidak berbuat apa-apa terhadap kezaliman yg dilakukan terhadap darah dagingnya sendiri.

Walau pun sudah mengenali si setan tersebut selama 4 tahun..manakan setan betina itu tidak tahu akan perilaku si setan jantan tersebut terutamannya terhadap anaknya.

Setan betina juga dikhabarkan masih lagi isteri kepada seseorang tetapi sudah mencari jalan pintas untuk merasai nikmat ’anu’ si setan tersebut. Setan bertemu setan. 2 kali setan.

Kepada pak menteri atau pun mak menteri..janganlah tunjukkan muka kesian anda kepada si setan tersebut. Biarlah mereka menerima hukuman terhadap perilaku mereka itu.

Heretlah semua setan2 yang menjadi rakan subahat mereka ke muka pengadilan.

Sesungguhnya manusia itu diberi akal untuk berfikir..


1 ulasan:

Tengkolok Hitam berkata...

kenapa perlu kesian kat setan2 nih...makin basar le tanduk2 kat dahi tuh...yang mana satu betul nih...tahniah pok cik teruskan jadik pengkritik yang berhemah...yang membuka minda masyarakat...ok cau dulu...